Italiaanse koffie

Producten 1-24 van 62

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Italiaanse koffie voor koffiekenners

Heerlijke koffie voor volautomaten en filterkoffie met Italiaanse traditie - koffie uit Italië De belangrijkste fabrikanten zijn onder meer de volgende merken:
  • Lavazza-koffie
  • Segafredo-koffie
  • Illy-koffie
  • Koffie Caffè de Roccis
  • Carraro-koffie
  • Bristotkoffie
  • Caffè Wahrano 1882 koffie
  • Kimbo-koffie
  • Pellini-koffie
Zelfs als koffie pas in de 17e eeuw een thuis vond in Italië, was het de geboorteplaats van espresso. De exacte vertaling van het woord espresso is trouwens 'uitgedrukt'.

Italiaanse koffie voor volautomaten

Hier in de shop vind je tientallen koffiebonen voor je volautomatische koffiemachine. Klik hier op deze link en bekijk de Italiaanse koffie voor volautomaten. De keuze van koffiebonen is een topprioriteit voor Italiaanse fabrikanten. De complexe smaakeigenschappen van fijne bonen zijn de hoekstenen van volle Italiaanse koffie. Dankzij eeuwenlange brandkunst is er een heel bijzonder smaakorkest ontstaan.Iedereen die enkele van de Italiaanse koffiemerken kent en heeft geprobeerd, kent het oorspronkelijke Italiaanse karakter van de koffiebonen. Het branden gebeurt meestal met een mix van Arabica en Robusta. De volle, sterke smaak komt van de robuuste boon. Arabicabonen hebben de voorkeur voor fijne, milde braadstukken met minder bittere stoffen.

Kort over de geschiedenis van Italiaanse koffie

Hoewel de Italiaanse koffiecultuur zeer gewaardeerd wordt en nu deel uitmaakt van de levensstijl van veel Italianen, duurde het tot de 17e eeuw voordat het je geest in Venetië ontwikkelde. Na de Dertigjarige Oorlog in 1648 werd in de prachtige stad Venetië het eerste koffiehuis gebouwd. Dit was het begin van een fantastisch verhaal in Italië. Zowel koffie als espresso vonden hier een eervol huis. Tot op de dag van vandaag is caffè een nationale drank en wordt het ook over de hele wereld verscheept. Veel van de grote fabrikanten kwamen echter voor het eerst op in de 20e eeuw. Zo viert Pellini in 2022 zijn honderdjarig bestaan.

Koop Italiaanse koffie tegen eerlijke prijzen

In onze winkel heb je toegang tot meer dan 50 verschillende koffiesoorten die in Italië worden gemaakt. Speciaal voor fijnproevers hebben we een compilatie van bekende en populaire merken. Wij wensen u een vreugdevol genot met een Italiaanse geest.
Je koffiefee.